Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Πόσες φορές αισθάνθηκες παγιδευμένος από τις ενοχές που σου δημιουργήσανε και σου προκαλέσανε  οι άλλοι με την στάση και την συμπεριφορά τους και έτσι εσύ βρέθηκες στην δύσκολη και αμήχανη θέση να προσπαθείς να αποφύγεις αυτήν την άβολη  κατάσταση  αλλά να αδυνατείς να το κάνεις γιατί τα δυσάρεστα και τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις είναι τόσο έντονα και δυνατά που  σε ακολουθούν παντού.

Και παρόλου τις ενοχές και τις τύψεις που σου δημιουργήσανε, αλλά και που εσύ επέτρεψες, ξέρεις πως πρέπει να συνεχίσεις  το δρόμο σου, με κόστος ίσως να δυσαρεστήσεις κάποιους όσο  και αν δεν το θες.

Και όσο προσπαθείς να το κάνεις αυτό, ένα μέρος του εαυτό σου αντιστέκεται, φοβισμένο στην σύγκρουση και στην απόρριψη που μπορεί να αντικρούσει.

Και εσύ όσο και να προσπαθείς να ελέγξεις αυτό το συναίσθημα, τόσο πιο πολύ αυτό αντιστέκεται και τόσο πιο πολύ εναντιώνεται μπροστά σου.

Και έτσι προσπαθείς απελπισμένα  να ισορροπήσεις  μέσα σου και να ρυθμίσεις την κατάσταση που σου δημιουργεί τόσο μεγάλη αναστάτωση.

Όμως τα συναισθήματα σου είναι πλέον ανεξέλεγκτα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτό.

Και όμως υπάρχει μια λύση για αυτό.
Όταν λοιπόν το συναίσθημα σου γίνει ανεξέλεγκτο, τότε βάλε λίγο περισσότερη λογική και σκέψου πως θα έπρεπε να χειριστείς την κατάσταση και μην αμφισβητείς την κρίση σου.

Απλώς  εμπιστεύσου την και ακολούθησε την.

Είναι πιθανόν τα συναισθήματα σου να επιμένουν και να θέλουν να ξαναβγούν στην επιφάνια για να διεκδικούν τον απόλυτο έλεγχο. 

Μην κάνεις στιγμή πίσω και δείξε αποφασιστικότητα στην κρίση σου.

Τα πισωγυρίσματα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμα  χειροτέρα και θα σε φέρνουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Για αυτό μείνε σταθερός στις απόψεις σου, μην επηρεάζεσαι και  μην αλλάζεις συνέχεια γνώμη.

Γρήγορα θα ξεκινήσεις να ανακτήσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου.

Η αυτοπεποίθηση σου θα αυξηθεί και οι ενοχές, οι τύψεις σου αλλά και όλοι οι φόβοι σου  θα εξαφανιστούν.

Η αρμονική συνύπαρξη και η ισορροπία που αποκτάει κάποιος ανάμεσα στην λογική και στο συναίσθημα του, θα είναι και το κλειδί για μια ήρεμη και χωρίς εντάσεις ζωή.


ΓΡΑΦΕΙ : ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ